28 Березня 2023
Новини

За вихід із російського ринку іноземні компанії змушені платити

За вихід із російського ринку іноземні компанії змушені платити

На росії змушують іноземні компанії, які планують покинути російський ринок, платити за це.

Про це повідомляє видання Financial Times.

За даними видання, першою жертвою російського здирництва стала норвезька компанія Wenaas – вона змушена була піти після укладення угоди про «добровільну пожертву» до бюджету росії за право покинути російський ринок. Цю угоду компанія уклала після того, як продала свою мережу готелів на території рф; сума угоди склала 203 млн євро, і до цієї суми входить «10-відсотковий внесок до бюджету російської федерації».

У матеріалі наголошується, що незабаром таких компаній побільшає; тепер весь західний бізнес, який не встиг вчасно покинути росію, змушений буде профінансувати російський бюджет прямими платежами.

Якщо раніше кожна компанія могла зробити вибір – заплатити російським здирникам 10% від суми угоди або отримати відстрочку на кілька років, то тепер кожна транзакція, яка пов'язана з бажанням західної компанії покинути ринок рф, повинна бути узгоджена з так званою «урядовою комісією з іноземних інвестицій».

Фактично, це пастка для західного бізнесу, який подав понад 2000 заявок на вихід – «комісія» проводить три засідання на місяць і на кожному з них розглядається щонайбільше сім заявок, де члени цієї групи благословенних державою здирників вирішують, який бізнес достатньо «дозрів», щоб вибивати з нього гроші, а кого варто залишити подумати ще.

При цьому будь-яка компанія, яка погоджується зробити подібний платіж до бюджету росії, повинна розуміти, що тим самим вона фінансує війну в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, санкції
В тему