28 Березня 2023
Новини

Розміщення російської ядерної зброї: що сказали в білорусі

Розміщення російської ядерної зброї: що сказали в білорусі

Розміщення російської ядерної зброї на території білорусі, як заявили у Міністерстві закордонних справ країни, «не суперечить міжнародним договорам».

Відповідь є на сайті МЗС білорусі.

У білорусі заявили, що роблять вимушені кроки зі зміцнення власної безпеки і обороноздатності у відповідь на «економічний і політичний тиск» з боку США, Великої Британії, їхніх союзників по НАТО, а також країн Євросоюзу.

«Військова співпраця білорусі та росії здійснюється у суворій відповідності до міжнародного права. Навчання білоруських пілотів, здатних керувати літаками зі специфічними боєприпасами, модернізація таких літаків, як і розміщення ядерних боєзарядів на території білорусі без передачі Мінську контролю за ними, а також доступу до відповідних технологій, жодним чином не суперечать положенням статей І та ІІ ДНЯЗ. Крім того, це не є новаторством у сфері військового співробітництва неядерної та ядерної держав», – сказав у міністерстві.

Нагадаємо, 25 березня стало відомо, що російський диктатор володимир путін вирішив розмістити ядерну зброю на території білорусі. При цьому наголосив, що про це його нібито попросив самопроголошений президент Республіки олександр лукашенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему