24 Березня 2023
Новини

«П'яні вечірки» в Києві: третього учасника відправили під варту

«П'яні вечірки» в Києві: третього учасника відправили під варту
Третього учасника п'яних вечірок, де знущалися з дівчат, суд відправив під варту.

Він може вийти під заставу в 402 тисячі гривень. Про це повідомляє Watchers Media.

Прокурори наполягали на триманні під вартою 21-річного хлопця. Натомість його адвокат просив повністю відмовити у задоволенні клопотання.

Чотири людини, які прийшли підтримати підозрюваного, подали заяви про взяття на поруки хлопця. Урешті суд призначив тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слухання відбувалося у закритому режимі.

Нагадаємо, на початку лютого правоохоронці повідомили про підозру в розповсюдженні порнографічного контенту організатору, блогеру Андрію Ярині та Ярославу Домбровському, якого слідчі називають спільником.

А 22 березня третьому фігуранту оголосили про підозру у вчиненні сексуального насильства групою людей або сексуального насильства щодо неповнолітньої людини (ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу). За це загрожує від 5 до 7 років тюрми.

Таку ж підозру додатково отримав організатор вечірки.

За даними слідства, на одній із таких вечірок підозрювані використали безпорадний стан дівчини, з якою разом вживали алкоголь. Як розповідають правоохоронці, зловмисники вчинили стосовно потерпілої сексуальне насилля, знявши все на мобільний телефон. Того ж дня відзнятий матеріал вони розмістили в соціальній мережі.

Також слідчі встановили, що іншим днем організатор вечірок умовив неповнолітню взяти участь у стримі «блогерської вечірки». Дочекавшись, коли дівчина сп'яніє від алкоголю, він вчинив щодо неї сексуальне насилля.

На початку лютого ведуча та засновниця «Дикого театру» Ярослава Кравченко опублікувала допис про компанію хлопців, які влаштовують вечірки, запрошують туди дівчат, накачують алкоголем та, ймовірно, наркотиками, а потім знімають їх непритомними. Після цього в Instagram і в закритих групах у Telegram публікують відео й фото інтимних органів непритомних дівчат, а також сцени їхнього ґвалтування.

Після розголосу один з організаторів опублікував відео в Telegram, на якому напівоголена дівчина каже, що нібито «сама не знає міри». У підписі до відео хлопець намагався зняти з себе відповідальність: «Після цього ви хочете сказати, що я когось чимось накачую».

Правоохоронці встановили фігурантів і місця їхнього перебування та провели обшуки. Двох людей — блогера та його спільника — суд уже відправив їх під варту. Джерела «Суспільного» розповіли, що ще шістьом причетним до вечірок вручили повістки до військкомату.

На цю ситуацію також відреагували президент Володимир Зеленський та уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Останній звернувся до Нацполіції та Офісу генпрокурора і закликав до неупередженого й ефективного розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: згвалтування, київ, івано-франківськ, суд
В тему