21 Березня 2023
Новини

Призначила трьох нових міністрів: що відомо

Призначила трьох нових міністрів: що відомо
Оксена Лісового міністром освіти призначила Верховна Рада, Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості, а Михайла Федорова віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністром цифрової трансформації України.

Про це повідомляють народні депутати Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк. За призначення колишнього очільника «Укрзалізниці» Олександра Камишіна проголосували 312 депутатів.

Призначення Михайла Федорова на розширену посаду підтримали 311 депутатів. Ще напередодні Федоров був лише міністром цифрової трансформації. А 313 депутатів проголосували за призначення Оксена Лісового новим міністром освіти.

До слова, Федорова звільнили з посади очільника Мінцифри 20 березня. Але одразу ж анонсували, що на нього чекає нова посада в уряді.

Попереднім міністром із питань стратегічних галузей промисловості був Павло Рябікін — з листопада 2021 року. За даними депутатів, його розглядають на посаду посла України в Китаї. 

Також Рада відправила у відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки, який пробув в уряді з грудня 2020 року. Його звільнення неодноразово вимагали органи студентського самоврядування. Наприклад, студенти назвали неприпустимим перебування на посаді очільника МОН людини, у якої НАЗК визнало наявність плагіату в роботах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, кабінет міністрів
В тему