21 Березня 2023
Новини

Обстріли Херсонщини та удари по Донеччині: дані ОВА

Обстріли Херсонщини та удари по Донеччині: дані ОВА

На неконтрольованих Україною територіях Донецької та Херсонської областей російські війська найбільш інтенсивно обстрілюють міста й села. 

Про це йдеться у зведенні даних обласних військових адміністрацій щодо ситуації в регіонах станом на 09:00 21 березня.

Луганська область: на Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ, здійснивши артилерійські обстріли Невського, Піщаного, Білогорівки та Діброви. Ситуація в області залишається складною. 

Донецька область: в ніч на 21 березня був ракетний обстріл Костянтинівки. Пошкоджено приватні будинки, газогін, зруйновано дитячий садок. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

20 березня ворог завдавав ракетного удару (тип ракети не встановили), авіаударів (тип ракет не встановили), стріляв з РСЗВ "Град", артилерії, танків. Обстріляні Авдіївка, Бахмут, Часів Яр, Костянтинівка, смт Велика Новосілка, с.Карлівка, с.Сєверне, с.Ласточкине, с.Трудове, с.Новокалинове, с.Максимільянівка, с.Орлівка, с.Тоненьке. По області за добу 2 людей загинуло, 3 поранених.

Херсонська область: за минулу добу противник здійснив 66 обстрілів, випустивши 393 снаряди з важкої артилерії та "Градів". Місто Херсон ворог обстріляв тричі, снаряди влучили у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки.

Одна людина загинула, семеро дістали поранення (серед них одна дитина).

російські війська вкрили вогнем село Микільське Дар'ївської тергромади, є поранені. Пошкоджені щонайменше п'ять приватних будинків. Відомо, що 33-річна місцева мешканка через уламкову травму втратила руку, також дістав поранення 39-річний чоловік.

У селі Львове Тягинської громади в результаті обстрілів з дрону поранено двох людей в ноги, які у цей час знаходилися біля магазину. Армія рф обстріляла селище Антонівка. Ворожі снаряди понівечили церкву, двері будинків та мікроавтобус. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв.

У лісосмузі за селом Станіслав на ворожій міні підірвався 18-річний хлопець. Через тяжкі травми він загинув на місці. Крім того, поблизу села Мала Олександрівка 35-річний чоловік натрапив на ворожу вибухівку у лісосмузі. Постраждалий отримав важку травму. З деокупованої території області евакуйовано 41 особа.

Миколаївська область: за даними ПК "Південь", у понеділок силами та засобами протиповітряної оборони виявили та знищили два російських БпЛА. 

Дніпропетровська область: 20 березня ворог двічі атакував Нікопольський район безпілотниками. Снаряди з дронів поцілили по Марганецькій громаді. Минулося без загиблих та постраждалих. 

Запорізька область: за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Гуляйполе, Чарівне, Ольгівське, Новоандріївка, Новоданилівка, Малинівка, Червоне, Плавні, Залізничне, Мала Токмачка, Білогір'я, Преображенка, Зелений Гай, Затишшя, Кам'янське, Степове.

Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів.

Харківська область: у вівторок зранку окупанти з мінометів обстріляли с.Басово. Зафіксували понад 20 ударів. Пошкоджено лінії електропередач, відсутнє електропостачання. Без жертв.

У понеділок на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча та Чугуївка. 

На Куп’янському напрямку ворог намагався безуспішно прорвати оборону наших військ, здійснивши артилерійські обстріли населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення. Під вогнем перебували райони Куп’янська, Крохмального та Берестового. 

Чернігівська область: за добу – 3 обстріли прикордонних територій, Новгород-Сіверський район, із мінометів. Без жертв та руйнувань.

Сумська область: зранку ворог обстріляв з артилерії Білопільську та Новослобідську громади. Дані щодо наслідків уточнюються. Вночі росіяни били з артилерії по території Есманської громади (4 прильоти) та по Білопільській громаді (2 прильоти), з мінометів – по Середино-Будській громаді (3 прильоти).

Напередодні протягом дня росіяни здійснили обстріли території Юнаківської, Краснопільської та Білопільської громад. Білопільська громада була під обстрілом практично протягом усього дня. Без наслідків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали