20 Березня 2023
Новини

Пакет військової допомоги Україні: США виділили $350 млн

Пакет військової допомоги Україні: США виділили $350 млн

Новий пакет допомоги Україні на суму 350 млн доларів, що включає озброєння та обладнання, оголосив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Про це пише LB.ua з посиланням на The Guardian.

Останній пакет допомоги включає велику кількість різних типів боєприпасів, таких як ракети для високомобільних артилерійських ракетних систем, йдеться у заяві Блінкена.

Також Штати нададуть снаряди для гаубиць, боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю, річкові катери та інше обладнання.

"Лише росія може завершити свою війну сьогодні. Поки росія цього не зробить, ми будемо об?єднані з Україною стільки, скільки буде потрібно", – цитує Блінкена VoA. 

Озброєння й боєприпаси виділять із запасів Пентагону. 

Нагадаємо, що 3 березня США оголосили про додатковий пакет допомоги Україні на $400 млн. До пакету включили боєприпаси для HIMARS і гаубиць, а також боєприпаси для Bradleys. Крім цього, США нададуть броньовані мостоукладачі, підривне спорядження, а також фінанси на підтримку, навчання та обслуговування.

Снаряди є однією з найгостріших потреб українців, і сьогодні Євросоюз погодив спільну закупівлю та передачу Україні 1 млн боєприпасів до 155-мм артилерії. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, війна з Росією, допомога
В тему