17 Березня 2023
Новини

Оборона Бахмута має ключове значення, - Данілов

Оборона Бахмута має ключове значення, - Данілов

Оборона Бахмута зараз має ключове значення, якщо ситуація зміниться, – рішення ухвалюватиме Ставка верховного головнокомандувача.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Словосполучення "утримати Бахмут" має суто військове значення. У нас відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, і ще раз було підтверджено і головкомом Залужним, і генералом Сирським, і всіма присутніми на засіданні Ставки, що Бахмут для нас є дуже важливою, ключовою точкою.

Ми розуміємо, що це когось дратує, хтось вважає, що ми маємо поступатися. Але це наша земля, і ми не маємо права її не боронити. Якщо ж нашими військовими будуть ухвалені ті чи інші рішення, то вони будуть проговорені на Ставці, тоді будемо ухвалювати ті чи інші дії", - зазначив секретар РНБО.

Данілов нагадав, що під Бахмутом щодня величезна кількість терористів, які вдерлися на українську територію, залишаються назавжди.

"Усипане все ними навколо Бахмута. Тобто, де перебувають сьогодні ці терористи, вони там і лишаються. Для нас це дуже важлива і ключова точка. Принаймні до того періоду, до початку інших військових дій для нас Бахмут є дуже важливою фортецею. Ви маєте рацію, що це наша фортеця", - сказав Данілов.

Нагадаємо, речник Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий в етері телемарафону зазначав, що оборона Бахмута є провісником майбутнього наступу Збройних сил України на цьому напрямку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк
В тему