16 Березня 2023
Новини

Російські шпигуни в Польщі: подробиці від МВС

Російські шпигуни в Польщі: подробиці від МВС

У Польщі заарештували шістьох з дев'яти затриманих іноземців, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами.

Прокуратура звинуватила їх у шпигунстві на користь росії та участі в організованій злочинній групі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

«За останні дні Агентство внутрішньої безпеки затримало дев'ятьох осіб, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами. Підозрювані вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсії за дорученням російської розвідки», – цитує Камінського газета Rzeczpospolita.

За словами міністра, затримані стежили за залізничними коліями: до їхніх завдань входив моніторинг перевезень зброї для України. Підозрювані також готувалися до диверсійних дій, спрямованих на те, щоб паралізувати постачання обладнання та допомоги в Україну, пише Wiadomosci.

Крім того, перед групою поставили завдання дестабілізувати польсько-українські відносини, домагатися розпалювання ворожих настроїв у Польщі стосовно країн НАТО та політики Польщі щодо України.

У польських правоохоронців є докази, що підозрювані отримували винагороду від російських спецслужб на постійній основі.

Нагадаємо, в українській розвідці раніше заявляли, що російська шпигунська мережа в країнах Європи зараз працює над тим, щоб завадити постачанню західної зброї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща
В тему