15 Березня 2023
Новини

Мобілізація в рф: у кремлі кажуть, що нова хвиля «не обговорюється»

Мобілізація в рф: у кремлі кажуть, що нова хвиля «не обговорюється»

Нова хвиля мобілізації в рф, як запевняє прессекретар президента росії дмитро пєсков, "не обговорюється", а розсилка повісток – звичайна практика.

Про це інформує ТАСС.

"На це питання щодо мобілізації ми неодноразово відповідали. Жодних обговорень з цього приводу у нас не ведеться. Що стосується оновлення бази даних, її уточнення - це, ще раз повторюю, постійна робота. За всіма деталями можна звертатися безпосередньо до військкоматів і до міністерства оборони за роз'ясненнями", - сказав пєсков.

ТАСС повідомляє, що російські журналісти запитали пєскова про це на тлі "повідомлень про вручення повісток у регіонах для уточнення даних".

14 березня стало відомо, що уряд Воронезької області рф вирішив розіслати повістки в регіоні нібито для "актуалізації даних військового обліку".

Нагадаємо, 13 вересня минулого року пєсков також запевняв, що мобілізації в рф не буде. Мобілізація почалася 21 вересня. Під час "першої хвилі" мобілізації до лав Збройних сил рф, за словами президента рф володимира путіна, прибуло щонайменше 300 тисяч людей, а в Україні начебто перебуває 150 тисяч мобілізованих.

Наприкінці жовтня путін заявив, що "часткова мобілізація" закінчена. Однак, за даними Генштабу ЗСУ, росія продовжує мобілізацію в прихованому режимі, незважаючи на офіційні заяви про її завершення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему