15 Березня 2023
Новини

росіяни вірять у контрнаступ України — Резніков

росіяни вірять у контрнаступ України — Резніков
У швидкий контрнаступ Сил оборони України вірять росіяни та вже сіли в оборону, зокрема й у тимчасово окупованому Криму.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав на брифінгу в медіацентрі «Україна — Одеса» 14 березня, передає «Інтерфакс-Україна».

«росіяни дуже добре вчаться, тож вони вже сіли в оборону. Вони вже сидять в обороні», — стверджує Резніков.

Він зазначив, що вчора, 13 березня, українські генерали Едуард Москальов та Олексій Неїжпапа на брифінгу Міноборони показали місця, де окупанти сидять в обороні, риють окопи та укріплюють фортифікації.

«До речі, і в Криму теж. Це означає, що вони вже готуються до захисту», — додав міністр.

Резніков підкреслив, що росіяни вірять у контрнаступ України, і «це хороший знак».

«Ми вже творимо майбутнє. Вони вже програли. Якщо вони у своїй "спеціальній військовій операції" перейшли до захисту, то вже програли цю війну», — вважає Резніков.

Водночас міністр висловив упевненість, що союзники та партнери України — 54 країни, які входять до Контактної групи з оборони України (так званий «Рамштайн») — також хочуть української перемоги.

До слова, Генштаб ЗСУ ввечері 14 березня повідомляв, що російські війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. У Бахмуті на Донеччині тривають постійні позиційні бої.

Також 14 березня президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Його члени — вище військово-політичне керівництво України — спільно виступили за подальше утримання та захист Бахмута, де тривають активні бойові дії. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що оборонна операція на Бахмутському напрямку має «надважливе стратегічне значення» для стримування ворога.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, міністерство оборони
В тему