14 Березня 2023
Новини

Байден анонсував розмову з Сі Цзіньпіном

Байден анонсував розмову з Сі Цзіньпіном

Після оприлюднення деталей великої угоди з Великою Британією та Австралією щодо підводних човнів президент США Джо Байден, що очікує незабаром поговорити з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як зазначається, на запитання, чи не турбується він, що Китай розглядатиме угоду щодо підводних човнів як агресію, Байден відповів «ні».

При цьому, на інше запитання – чи розмовлятиме він із Цзіньпіном найближчим часом – президент відповів «так», проте відмовився уточнити, коли саме відбудеться така розмова.

У середині лютого Байден заявляв, що розраховує поспілкуватися з китайським лідером про шпигунський аеростат, який пролетів через американський повітряний простір, але про таку розмову не повідомлялося.

Минулого тижня радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати хочуть відновити регулярні комунікації з Китаєм, і Байден очікує, що поговорить із Цзіньпіном телефоном після щорічного Національного народного конгресу, який завершився в понеділок.

Як відомо, угода між трьома країнами (AUKUS) про надання Австралії атомних підводних човнів спрямована на протидію Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні. Пекін засудив її як незаконний акт ядерного розповсюдження.

Нагадаємо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити із президентом України Володимиром Зеленським уперше з початку повномасштабної війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Джо Байден, сша, китай, війна з Росією
В тему