13 Березня 2023
Новини

Ексзаступника міністра екології оголосили в розшук

Ексзаступника міністра екології оголосили в розшук

Ексзаступника міністра екології та природних ресурсів України Дмитра Мормула Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук.

Його підозрюють у заволодінні понад 32 млн грн при закупівлі послуг із дистанційного зондування Землі. Відповідне повідомлення оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 42014000000000181 від 27.03.2014 за фактами заволодіння 32,048 млн грн при закупівлі Міністерством екології та природних ресурсів України послуг із дистанційного зондування Землі. Мормуль Дмитро Дмитрович, 09.05.1971 року народження, уродженець м. Харків, громадянин України, підозрюваний у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 2 лютого НАБУ заочно повідомило про підозру ексзаступнику міністра екології. Слідство встановило, що у 2011 році Мінприроди оголосило переможцем у тендері на розробку та впровадження програмного забезпечення для проведення моніторингу навколишнього природного середовища заздалегідь визначену австрійську компанію. Відомство уклало з нею договір на суму 41,15 млн грн.

Однак, переможець не був здатний і взагалі не планував надавати ці послуги. Натомість за допомогою радників тодішнього міністра екології та природних ресурсів залучили низку підрядників, які й стали реальними виконавцями тендеру. За це вони одержали лише близько 20% від суми тендеру. Решту отриманих від міністерства коштів 32,048 млн грн упродовж 2012 року учасники схеми вивели. Гроші перевели на рахунки інших компаній-нерезидентів на підставі фіктивних документів про нібито розроблене програмне забезпечення, яке насправді не розроблялося та не постачалося, а його функціонал виконувався частиною програмного забезпечення, яке було поставлене реальним виконавцями проєкт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: набу, розшук, Корупція
В тему