13 Березня 2023
Новини

ФСБ обіцяла посаду в Криму: агент рф проведе за ґратами 15 років

ФСБ обіцяла посаду в Криму: агент рф проведе за ґратами 15 років

Агент рф, якому фсб пообіцяла посаду «заступника міністра» в Криму, проведе за ґратами 15 років.

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного російського агента, який проводив розвідувально-підривну діяльність проти України в умовах війни. Зловмисником є колишній проректор одного з вищих медичних навчальних закладів Києва, - інформують у СБУ.

Після звільнення у 2020 році він переїхав до тимчасово окупованого Криму, де його завербувала фсб. За місяць до початку повномасштабного вторгнення він повернувся до Києва для виконання ворожих завдань.

Встановили, що зрадник збирав для агресора інформацію про військовослужбовців ЗСУ, які перебували на стаціонарному лікуванні у військових госпіталях та лікарнях Київщини.

Крім цього, агент встановлював контакти з українськими та іноземними науковцями для їх подальшого вербування до агентурного апарату фсб.

Для пошуку «потрібних зв’язків» залучав своїх колишніх колег по роботі та випускників вишу, до яких звертався під приводом підготовки дисертації.

У разі успішного виконання завдань, російська спецслужба «гарантувала» агенту призначення «заступником міністра охорони здоров’я» окупаційної адміністрації півострова.

Втім, СБУ завадила цим «планам» – задокументувала злочинні дії і затримала зловмисника у травні минулого року на спробі передачі агентурної інформації ворогу.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав злочинця винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив йому 15 років ув’язнення.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему