13 Березня 2023
Новини

Страчений за слова «Слава Україні»: Мацієвський виявився громадянином Молдови

Страчений за слова «Слава Україні»: Мацієвський виявився громадянином Молдови

Громадянство Молдови мав розстріляний у полоні боєць тероборони з Чернігівщини Олександр Мацієвський.

Як повідомляє "Європейська правда", про це стало відомо із заяви Міністерства закордонних справ та євроінтеграції Молдови. 

"Після підтвердження української сторони, що солдат, страчений російськими військовими - Олександр Мацієвський, рішуче засуджуємо вбивство громадянина Молдови, що може кваліфікуватися як воєнний злочин і грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Висловлюємо глибокі співчуття родині і друзям Олександра Мацієвського та висловлюємо солідарність з українським народом", - йдеться у заяві.

У ній МЗС також нагадує, що Кишинів засуджує війну рф проти України. 

Місцеві видання Чернігівщини, які писали про прощання з Олександром Мацієвським у лютому, зазначали, що він народився у Кишиневі та проживав у Молдові перші 28 років життя – до 2008 року, коли з дружиною та сином переїхав у Ніжин.

За даними джерел, Мацієвський після переїзду в Україну не здійснив вихід з громадянства Молдови, тому юридично зберігав подвійне громадянство Молдови та України, хоча, очевидно, вважав себе саме українцем.

Його кишинівське походження, втім, викликало резонанс у Молдові: історія зі стратою героя, яка від початку висвітлювалася у медіа та обговорювалася у соцмережах, після підтвердження особи Мацієвського набула особливого значення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, чернігів
В тему