12 Березня 2023
Новини

У Молдову хотів потрапити ймовірний член ПВК «Вагнер»

У Молдову хотів потрапити ймовірний член ПВК «Вагнер»
У Молдову ймовірний член російської приватної військової компанії «Вагнер» намагався потрапити через аеропорт Кишинева. 

Проте його ідентифікували та не пустили до країни. Про це повідомляє Прикордонна поліція Молдови.

Чоловіка вдалося ідентифікувати зокрема завдяки інформації, отриманої від міжнародних партнерів. Його виявили в потоці пасажирів на пункті пропуску у міжнародний аеропорт Кишинева. Коли це сталося, правоохоронці не уточнили. Однак це сталося цього тижня — 6-12 березня.

Зрештою чоловіку не дозволили перетнути держкордон. Його повернули літаком у країну, з якої він прибув.

Зазначимо, що 12 березня у Кишиневі знову зібралися на протест прихильники проросійської партії «Шор». Правоохоронці напередодні повідомляли, що на цій акції планують масові заворушення.

До слова, президентка Молдови Мая Санду 13 лютого, посилаючись на дані української розвідки, заявила, що росія планує за допомогою протестів опозиції здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу в Кишиневі.

За її словами, план рф передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Зокрема, матеріал містить інструкції щодо правил в’їзду до Молдови для громадян росії, білорусі, Сербії та Чорногорії.

Служба інформації та безпеки Молдови повідомила про п’ятьох підозрюваних у підготовці до державного перевороту в країні. Двох із них відправили під варту. Також за підривну діяльність двом іноземцям заборонили в’їзд до Молдови на 10 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, аеропорти
В тему

Останні матеріали