12 Березня 2023
Новини

У Празі затримали проросійських демонстрантів: хотіли зняти прапор України

У Празі затримали проросійських демонстрантів: хотіли зняти прапор України

У Празі до будівлі Національного музею 11 березня намагалися ввірвалися десятки людей.

Мітингувальники вимагали зняти з будівлі український прапор. У це втрутилася поліція – 18 людей затримали. Силовики закликали демонстрантів розійтися і відтіснили їх. Про це пишуть видання Novinky.cz та Сeska Televize, передає Громадське.

Протестувальники висловлювали незадоволеність високим рівнем інфляції, а також вимагали припинити підтримку України. Організатором виступила позапарламентська партія PRO. Її голова Їндржіх Райхл заявив, що країні потрібен уряд, «який буде в першу чергу турбуватись про чеських громадян».

«Ми неодноразово закликали мітингувальників відмовитися від наміру силового прориву до музею. Ми затримали 18 людей на місці за непокору. Двоє колег-поліцейських отримали поранення під час операції та були доставлені в лікарню», – повідомила виданню речниця поліції Віолета Сіріштова.

Як повідомляє видання Novinky.cz, поліція затримала на площі чоловіка, який мав нашивку «вагнерівців» і символ Z, який використовує російська армія під час бойових дій в Україні.

Речниця поліції Віолета Сіріштова згодом підтвердила виданню, що за підозрою у злочині затримали одного чоловіка. За словами речниці, загалом у центрі Праги зібралися десятки тисяч людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чехія, війна з Росією
В тему

Останні матеріали