11 Березня 2023
Новини

На Волині до облаштування оборонних рубежів долучили ще 13 безробітних

На Волині до облаштування оборонних рубежів долучили ще 13 безробітних

На Волині до облаштування оборонних рубежів у лютому 2023 року долучилося ще 13 безробітних.

Про це Суспільному розповіла заступниця директора обласного центру зайнятості Олена Адамчук. У рамках проєкту "Армія відновлення" 13 чоловіків працювали на території Ратнівської, Заболоттівської та Шацької селищних рад, а також Сереховичівської сільської ради.

"Лише у Шацькій роботи триватимуть до середини березня, а в решти вже завершені", – каже Олена Адамчук.

Безробітні облаштовували оборонні рубежі, блокпости, спостережні пункти та інженерні споруди. Працювали від дев'яти до 14 днів.

Такі роботи фінансуються за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплата здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати – 6700 гривень. На оплату праці безробітних, каже заступниця директора Волинського обласного центру зайнятості Олена Адамчук, в лютому витратили понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, торік до виконання суспільно корисних робіт на Волині залучали 28 безробітних. Роботи організували на території Ратнівської, Заболоттівської, Сереховичівської та Старовижівської селищних рад.

За словами Першого віце-прем'єр-міністерки України — Міністерки економіки Юлії Свириденко, для виконання суспільно корисних робіт лише з початку 2023 року залучили 4 900 людей, які були безробітними, а загалом з часу старту проєкту "Армія відновлення" задіяли 8,5 тисячі осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали