10 Березня 2023
Новини

лукашенко підписав закон про страту за держзраду

лукашенко підписав закон про страту за держзраду

Закон про запровадження смертної кари за державну зраду підписав самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.

Про це увечері 9 березня повідомила пресслужба білоруського диктатора.

Там зазначили, що законом передбачається поширення кримінальної відповідальності за зраду державі, вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які обіймають держпосаду.

«При цьому за зраду державі, вчинену посадовою особою або військовослужбовцем, запроваджується можливість застосування виняткового заходу покарання – страти», – йдеться у заяві.

Крім того, документ передбачає кримінальну відповідальність за «пропаганду тероризму, дискредитацію Збройних сил, а також військових формувань білорусі».

Нагадаємо, законопроект про поправки до Кримінального кодексу ухвалили в лютому. Минулого року режим лукашенка запровадив у білорусі смертну кару за «замах на тероризм».

Раніше повідомлялося, що Мінський суд заочно засудив колишнього кандидата у президенти білорусі Світлану Тихановську до 15 років колонії. Її визнали винною у змові з метою захоплення державної влади, створення екстремістського формування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, олександр лукашенко
В тему

Останні матеріали