9 Березня 2023
Новини

Луцьк хотів віддати 62 млн грн російському бізнесмену

Луцьк хотів віддати 62 млн грн російському бізнесмену

Службові особи одного з комунальних підприємств Луцької міської ради планували закупити магнітно-резонансний томограф вартістю 62 млн грн.

Аналітики Територіального управління БЕБ у Волинській області за результатами інформаційно-аналітичної діяльності упередили розтрату 62 млн грн державних коштів, - інформую БЕБ.

Встановили, що одним із засновників та кінцевих бенефіціарних власників компанії-постачальника є громадянин російської федерації.

Відповідно отримані гроші могли б перераховуватись у вигляді дивідендів або іншим чином суб’єктам російської федерації, та використовуватись в якості фінансування збройної агресії проти України.

Аналітики ТУ БЕБ у Волинській області, на підставі виявлених передумов до нанесення шкоди економічній безпеці держави, направили рекомендаційний лист розпоряднику бюджетних коштів. З метою упередження розтрати державних коштів, службовим особам комунального підприємства рекомендували переглянути доцільність укладення відповідного договору. В результаті службові особи КП відмовилися від закупівлі.

Нагадаємо, нещодавно аналітики БЕБ, у ході проведення інформаційно-аналітичної діяльності упередило розтрату 327 млн грн державних коштів при закупівлі дизель-генераторів у Дніпрі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, луцьк, Волинь
В тему

Останні матеріали