9 Березня 2023
Новини

На Волині в СБУ викрили прихильницю «руського міра»

На Волині в СБУ викрили прихильницю «руського міра»

На Волині співробітниці СБУ повідомили про підозру працівники ДБР у взаємодії з управлінням внутрішньої безпеки СБУ.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Вона через месенджер надсилала повідомлення своїм знайомим та близьким родичам, в яких заперечувала російську агресію і називала російське вторгнення в Україну «внутрішнім громадянським конфліктом». Майор СБУ повторювала наративи, які розповсюджує російська пропаганда про війну в Україні, стверджувала, що Україна не зможе існувати без рф та білорусі, що не тільки Крим, а інші частини України належать рф.

Також вона переконувала рідних та близьких, що «це свої своїх бомблять на сході, російські військові не обстрілюють мирних жителів», а жахливі російській злочини проти мирного населення в Бучі називала «інсценуванням».

Співробітницю СБУ підозрюють у виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення її від виконання обов'язків. Процесуальне керівництво здійснює Волинська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, сбу, війна з Росією
В тему