0 0000
Новини

В РФ розповіли, чому Кремль не визнає неможливість утримання Криму

В РФ розповіли, чому Кремль не визнає неможливість утримання Криму

Російських чиновників все більше обтяжує вибір президента РФ Володимира Путіна щодо анексії Криму, який той зробив навесні 2014 року.

Водночас російське керівництво ніколи не визнає, що для країни дуже важко тягнути окупований півострів, - заявив опозиційний політик Андрій Зубов. 2014 року Путін переконував чиновників і народ, що Крим необхідно анексувати, оскільки це залишиться безкарним і світ не відреагує. Однак тепер відомо, що світова спільнота не проковтнула анексію Криму і відповіла санкціями, які зараз знищують економіку Росії. Тим більше, бойові дії в Україні все ще тривають і Москва постійно постачає бойовикам Донбасу зброю і живу силу.

У суспільстві і політикумі наростає невдоволення від анексії півострова і війни проти України в Донецькій і Луганській областях. Зараз у Кремля є одне головне завдання: вирішити питання війни проти України, при цьому не втративши обличчя перед електоратом. Також вкрай необхідно якомога швидше нівелювати негативні наслідки від війни та санкцій. Росії потрібно подолати зовнішню ізоляцію, в якій опинилася країна через авантюрні ідеї її президента Путіна.

Наразі росіяни витрачають величезні гроші на підтримку терористів на Донбасі, також у РФ на шиї висить півострів Крим. Для російської влади є тільки один спосіб вирішити проблему з Україною - дотримуватися норм міжнародного права, до чого неодноразово закликали лідери країн Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки. Однак вирішувати проблему  таким шляхом для російського керівництва дуже важко.

На питання журналістів про те, чому б російській владі просто не звернутися до свого населення і сказати чесно, що Крим занадто дорогий для Росії, Зубов зазначив, що Путін і інше керівництво, яке раніше провернуло авантюру з анексією, вже не може так вчинити. Навіть якщо допустити, що Кремль визнає неможливість утримувати Крим, народ запитає, чому владна верхівка не подумала про це перед тим, як провести незаконну анексію українських територій.

У тій системі, яку довго вибудовував Путін, визнати помилки – це фактично визнати свою некомпетентність.

Подібне можна зробити в Сполучених Штатах Америки, бо там суспільство вміє визнавати свої огріхи і пробачати політикам, які роблять так само, в РФ ж це сприймається виключно як слабкість, що незмінно веде до втрати довіри. Політик додав, що нинішнє російське керівництво ніколи не піде на такий крок, а якщо і зробить це, то скоро в Кремлі буде вже інша влада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему