6 Березня 2023
Новини

Підсанкційне судно рф увійшло у Чорне море: може перевозити військовий вантаж

Підсанкційне судно рф увійшло у Чорне море: може перевозити військовий вантаж

Перетнуло Босфор і зайшло у Чорне море російське вантажне судно «Спарта IV», яке може перевозити військове обладнання з Сирії.

Воно прямує до порту Новоросійськ. Про це повідомляє Naval News.

Фото корабля опублікував турецький дослідник Yörük I??k. Зазначається, що судно пройшло Босфор в темний час доби. Його осадка свідчила про велике завантаження.

Для військових кораблів пересування Босфором закрите, але росія використовує вантажні та допоміжні судна. Видання Naval News стверджує, що має докази того, що «Спарта IV», перевозить військову техніку або інші військові припаси.

Зазначимо, «Спарта IV» – один з чотирьох кораблів ТОВ «СК «Південь», російської судноплавної компанії, що займається транспортуванням військової техніки. Після вторгнення в Україну компанія та судно потрапили під санкції США.

Зазначається, що після землетрусу в Туреччині та Сирії на початку лютого корабель доставив до сирійського порту Тартус гуманітарну допомогу. Згодом його завантажили на російській військово-морській базі в Тартусі. До процесу залучили військову техніку, також відкрили великі трюми корабля.

До Босфору судно зайшло 1 березня, перед цим його супроводжував ракетний корвет ВМФ рф «Стєрєгущій», що може свідчити про перевезення чутливого вантажу. Крім того, цей корабель пов’язаний з перевозкою з Сирії російських ракет С-300 у серпні 2022-го року.

Нагадаємо, Туреччина закрила протоки Босфор і Дарданелли для кораблів росії в лютому 2022 року, після вторгнення росії в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, чорне море, сирія, туреччина
В тему

Останні матеріали