3 Березня 2023
Новини

Війна триватиме ще рік – радник Залужного

Війна триватиме ще рік – радник Залужного

Війну з росією потрібно закінчити перемогою України на полі бою, але вона може тривати ще рік.

Про це заявив радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, генерал Віктор Назаров в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel, - пише УНІАН.

За словами генерала, у лютому 2022 року він вважав, що повномасштабна війна з росією триватиме не менше року. Зараз він прогнозує, що для повної перемоги Україні буде потрібен ще один рік. Назаров підкреслив, що здолати росію на полі бою цілком реально, і якраз такий фінал повинен бути у цієї війни.

На його думку, величезні розміри російської території і наявність у ворога ядерної зброї виключають можливість завдати росії тотальної поразки з беззастережною капітуляцією. Однак вигнати росіян з української території – можливо.

"Мова йде про деокупацію територій на узбережжі Азовського моря і Кримського півострова", – заявив генерал. 

Назаров нагадав, що такі приклади вже є – в Харківській і Херсонській областях, де вдалося завдати поразки російським військам і звільнити великі території.

На думку президента Володимира Зеленського, Україна зможе здобути перемогу у війні з росією вже цього року. Але для цього потрібно, щоб країни-партнери виконали свою "домашню роботу".

На Заході з Україною солідарні. Наприклад, канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що зараз ще не прийшов час для предметних переговорів з Кремлем, оскільки Путін все ще вірить у свою перемогу.

Колишній радник ОП, а нині просто військовий оглядач Олексій Арестович заявив, що українська армія перейде в масштабний контрнаступ, як тільки дозволить погода. На його думку, ворога чекає дуже неприємний результат цієї битви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему