2 Березня 2023
Новини

Пошкоджена церква на Донеччині та обстріл Херсонщини: дані ОВА

Пошкоджена церква на Донеччині та обстріл Херсонщини: дані ОВА
Протягом 1 березня та у ніч проти 2 березня росіяни зруйнували три поверхи багатоповерхівки у Запоріжжі, вбивши там щонайменше трьох людей.

Про це повідомили обласні військові адміністрації.

Харківщина: упродовж 1 березня під російським вогнем були населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів Харківської області. Окупанти обстріляли зі ствольної артилерії, РСЗВ та мінометів Куп'янськ, Ківшарівку, Великий Бурлук та інші населені пункти. Неподалік села Бударки ворог застосував безпілотник з бойовим навантаженням.

Внаслідок російських атак пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. А в селі Кіндрашівка зазнала пошкоджень адміністративна будівля.

Херсонщина: окупанти протягом 1 березня обстріляли Херсонську область 87 разів, випустивши майже 500 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та безпілотників. Через це 11 людей зазнали поранень, серед них — однорічний хлопчик. Дитині уламками скла поранили обличчя та вуха. Зараз він перебуває у лікарні, його життю нічого не загрожує. Херсон росіяни за добу атакували двічі. У місті пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки. 

Запорізька область: за минулу добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у районах Запоріжжя, Гуляйполя та ще низки населених пунктів. Громадяни 27 разів повідомляли про руйнування будинків або квартир та об’єктів інфраструктури внаслідок обстрілів з боку окупантів.

Зокрема, у Запоріжжі у ніч проти 2 березня росіяни завдали ракетного удару по багатоквартирному житловому будинку, зруйнувавши там три поверхи. Через це щонайменше троє людей загинули. Шістьох — госпіталізували. З-під завалів правоохоронці врятували 11 людей.

Миколаївщина: росіяни 1 березня о 11:14 та 13:13 завдавали ударів з РСЗВ за межами населеного пункту Куцурубської громади та по узбережжю громади. Постраждалих немає.

Сумщина: у цьому регіоні росіяни 1 березня та у ніч проти 2 березня обстріляли 8 територіальних громад: Новослобідську, Краснопільську, Есманську, Шалигинську та Хотінську, Середино-Будську, Білопільську та Сумську.

Загалом зафіксували 61 приліт. Також під час вечірньої повітряної тривоги працювала ППО. У селі Стецьківка російський обстріл пошкодив лінію електропостачання.

Дніпропетровщина: у ніч проти 2 березня росіяни з важкої артилерiї двічі обстріляли Нікопольський район. Пiд вогнем були Нiкополь та Червоногригорівська громада. Пошкодженi котельня дитячого садочка, кiлька магазинів, водогiн та аптека.

Також снаряди завдали ушкоджень 8 багатоповерхівкам, 5 гаражам, 3 автівкам та обiрвали лiнiї електропередач. Люди не постраждали.

Донеччина: протягом 1 березня російські удари на Донеччині вбили одну людину (у Бахмуті) та поранили ще п'ятьох. У Ласточкиному пошкоджені два будинки й адмінбудівля, в Орлівці — будинок, крамниця і церква. Також є пошкоджені будівлі у Бахмуті, Ньою-Йорку та Сіверську.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему