2 Березня 2023
Новини

Бої за Бахмут: українським захисникам перевагу може дати погода

Бої за Бахмут: українським захисникам перевагу може дати погода

У районі Бахмута передбачають погіршення умов для пересування по місцевості, що ймовірно може дати перевагу українським захисникам.

Про це йдеться у розвідувальному огляді британського Міноборони, повідомляє "Європейська правда".

Коли українські війська продовжують обороняти Бахмут, йдеться у зведенні, підвищення температури призведе до багнистих умов та бездоріжжя, що обмежує пересування по пересіченій місцевості. Погане пересування по пересіченій місцевості зазвичай дає певну військову перевагу силам, що обороняються, наголошує британське відомство.

Денна температура ґрунту в цьому районі підвищилася і зараз значно перевищує температуру замерзання. Як і з середини лютого 2023 року, нічні заморозки та денні відлиги залишаються ймовірними до наступного тижня. Однак прогнозоване потепління навесні призведе до подальшого зниження умов пересування по місцевості.

"Майже напевно, що наприкінці березня, після останньої відлиги, пересування по місцевості буде найгіршим. Це додасть додаткових труднощів наземним операціям і ускладнить пересування важкої бронетехніки по бездоріжжю, особливо по розпушеному ґрунту на Бахмутському напрямку", – йдеться у британському огляді.

У лютому голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі спрогнозував, що українські сили не відступатимуть з Бахмута.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк, великобританія
В тему

Останні матеріали