2 Березня 2023
Новини

Фотографувалися на вкрадені телефони: 9 окупантам оголосили підозри

Фотографувалися на вкрадені телефони: 9 окупантам оголосили підозри
Дев'ятьом російським військовослужбовцям, які на вкрадені телефони та планшети залишили «селфі на згадку» заочно повідомили про підозри українські правоохоронці.

Про це йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

За даними слідства, під час окупації села Циркуни Харківської області дев‘ять солдатів рф обікрали один з приватних будинків. Вони зламали металеві ворота ломом та кувалдою і проникли на територію.

З будинку окупанти викрали ноутбуки, планшети, ігрову приставку, телевізор, пральну машинку, смартгодинник, мобільні телефони, велосипеди та автомобіль. Загальна вартість вкраденого сягає понад 1 млн грн.

У прокуратурі розповіли, що на викрадені телефони та планшети російські військові влаштували «фотосесії» на подвір’ї та у кімнатах будинку.

«Також знімали цинічні відеоролики, на яких хизувались, як користувались речами власника та розпивали алкогольні напої», — додали в Офісі генпрокурора.

Дев'ятьом солдатам рф оголосили підозри в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб — ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, харків
В тему