1 Березня 2023
Новини

«Збирали» гроші для ЗСУ: в Україні шахраї привласнити понад 3 млн грн

«Збирали» гроші для ЗСУ: в Україні шахраї привласнити понад 3 млн грн
СБУ викрила шахраїв, які «від імені» місцевої влади «збирали» гроші для ЗСУ.

Про це повідомили в пресцентрі Служби безпеки України. 

За інформацією спецслужби, злочинну схему організував громадянин однієї з країн Центральної Азії, який перебуває на тимчасово окупованій Луганщині. До цієї організації він залучив ще дев’ятьох людей зі столичного регіону і півдня України.

Через власні зв'язки підозрювані зв'язувалися з керівниками компаній, які працюють в умовах воєнного стану, та розсилали їм фейкові листи від імені місцевих чиновників. За даними СБУ, вони просили перерахувати на ЗСУ від 20 до 100 тисяч гривень. Сума залежала від доходів підприємства. Потім вони знімали ці гроші або переказували їх на власні рахунки. 

У процесі серії спецоперацій СБУ і Нацполіції в Києві, Дніпрі та на Херсонщині схему вдалося ліквідувати. За інформацією правоохоронців, шахраям вдалося привласнити понад 3 мільйони гривень.

СБУ затримала 5 учасників цієї схеми та вилучила в них мобільні телефони з доказами злочинів, десятки банківських карток, через які вони отримували гроші. 

Правоохоронці повідомили зловмисникам про підозру у створенні та участі у злочинній організації, а також шахрайстві. Фігурантів готуються відправити під варту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, шахрайство, київ, дніпро, херсон
В тему