1 Березня 2023
Новини

Екскерівника МАУ та аеропорту «Бориспіль» суд засудив до 5 років

Екскерівника МАУ та аеропорту «Бориспіль» суд засудив до 5 років
Колишньому керівнику аеропорту «Бориспіль» та авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) Євгенію Дихне Вищий антикорупційний суд України 1 березня призначив п'ять років ув'язнення.
Його засудили через збитки державі на понад 15 мільйонів гривень. Про це повідомили ВАКС та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Ім'я посадовця не називають, але вказують, що обвинувачення стосується періоду 2014-2019 років, коли Дихне був керівником «Борисполя».

Ексочільника аеропорту визнали винним у зловживанні владою або службовим становищем. Крім ув'язнення, його на 3 роки позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. У цьому ж визнали винною колишню начальницю служби орендних відносин аеропорту. Проте їй 4 роки призначили ув'язнення.

Обом доведеться сплатити по 8,5 тисячі гривень штрафу. Також ВАКС вирішив стягнути з обвинувачених матеріальну шкоду у майже 11 мільйонів гривень. Ці гроші спрямують Регіональному відділенню Фонду держмайна. Вирок ще можна оскаржити протягом 30 днів.

До слова, впродовж 2014-2019 років засуджені передавали в оренду приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. Проте правоохоронці встановили, що ці приміщення належать Міністерству інфраструктури України, тому передавати їх в оренду може лише Фонд державного майна України за конкурсною процедурою.

Крім того, майно здавали в оренду не лише незаконно, але й за заниженою вартістю. Це призвело до збитків у понад 15,7 мільйона гривень, розповідають правоохоронці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: аеропорти, суд
В тему