1 Березня 2023
Новини

У Дніпрі та Черкасах затримали підлітків-засновників каналів «Редан»

У Дніпрі та Черкасах затримали підлітків-засновників каналів «Редан»

У Дніпрі та Черкасах кіберполіція затримала 16-річного та 13-річного засновників Telegram-каналів "Редан".

Про це інформує пресслужба поліції Дніпропетровщини та пресслужба поліції Черкаської області.

"Я є засновником групи, в якій близько 2 500 учасників. Я створив її з метою заробітку на постах із реклами, оскільки зараз тема "Редана" популярна в соцмережах. Поняття "Редан" в Україні немає. Воно прийшло з росії з метою дестабілізації. Прошу всіх перестати створювати зустрічі і шукати "реданівців", яких у нас немає. Краще допоможіть нашим солдатам. Я видаляю свою групу і прошу інших не створювати подібні", - сказав затриманий.

Поліція повідомляє, що бронювання реклами коштувало 10 доларів США. Telegram-канал заблокували. З хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці.

Пізніше поліція повідомила про затримання в Черкасах 13-річного засновника іншого Telegram-каналу, присвяченому руху "Редан". За словами хлопця, він створив канал для того, щоб "стати популярним" і використав назву нового молодіжного руху. 

Канал заблокували. З його батьками спілкуються поліцейські. 

Нагадаємо, 27 лютого у Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську підлітки, які відносять себе до російської субкультури "ПВК Редан", збиралися для масових бійок.

28 лютого поліція повідомила, що заблокувала в соцмережах 18 каналів та груп, які були створені для "розкручування" молодіжного руху "ПВК Редан" в Україні. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, черкаси, Відео T1.ua
В тему