28 Лютого 2023
Новини

Коли в Україні запрацює закон про виплати за зруйноване житло

Коли в Україні запрацює закон про виплати за зруйноване житло

Уже в травні 2023 року може запрацювати закон про компенсації за пошкоджене або зруйноване внаслідок вторгнення рф в Україну житло.

Про це повідомила нардеп, голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк у ході брифінгу у вівторок, 28 лютого, пише Інтерфакс-Україна.

«Закон зараз перебуває на підписі у голови Верховної ради, потім вирушить на підпис до президента. Законом визначено два місяці на розробку урядом відповідних нормативно-правових актів. Ми сподіваємося, що вже у травні цей закон запрацює», – сказала вона.

Шуляк уточнила, що Кабінет міністрів зокрема має затвердити ціну квадратного метра для компенсації в кожному регіоні, оцінивши стан ринку житла.

Вона додала, що через портал Дія українці подали вже 335 тис. заявок про пошкодження або руйнування житла. Поточний обсяг заявлених руйнувань – близько 23 млн. кв. м, при цьому найбільше заявлено у Донецькій, Харківській та Київській областях.

За підрахунками, понад 1 млн українців на сьогодні залишилися без житла. За словами Шуляк, компенсації виплачуватимуться у порядку черги, у пріоритеті – військовослужбовці, демобілізовані, багатодітні сім'ї та люди з інвалідністю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали