28 Лютого 2023
Новини

На Волині ще у двох людей виявили менінгококову інфекцію

На Волині ще у двох людей виявили менінгококову інфекцію

На Ковельщині після смерті 17-річного хлопця менінгококову інфекцію виявили у ще двох людей, тривають роботи з її локалізації.

Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Всього епідеміологи обстежили 174 людини, які контактували з померлим хлопцем.

Згідно з результатами 172 людини виявилися здоровими. Ще у двох – результати аналізів вказали на наявність менінгококової інфекції. "Хворі ізольовані, перебувають на лікуванні, стан перебігу легкий", – зазначають епідеміологи.

Довідково: менінгококова інфекція – одне з найбільш важких гострих інфекційних захворювань. Може розвиватися блискавично. Передається через близький контакт із хворим. Головні симптоми: гарячка, головний біль, сплутана свідомість, нудота і висипання на шкірі у вигляді зірочок.

Нагадаємо, 16 лютого на Ковельщині через менінгококову інфекцію у лікарні помер 17-річний підліток. Лікарі розпочали епідрозслідування та обстеження контактних осіб. Торік на Волині зафіксували чотири випадки менінгококової інфекції. Усім недужим було менше дев'яти років. Одне немовля померло.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, Здоров'я
В тему