28 Лютого 2023
Новини

На Волині за рік війни повітряна тривога сумарно лунала тривала 15 діб

На Волині за рік війни повітряна тривога сумарно лунала тривала 15 діб

На Волині впродовж першого року повномасштабного вторгнення росії повітряна тривога лунала 365 разів і сумарно тривала 15 діб.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» підрахував частоту і тривалість повітряних тривог, які пролунали в області впродовж року з початку повномасштабного вторгнення росії.

За даними телеграм-каналу «Оповіщення Волинь», в якому інформують про повітряну тривогу в регіоні, з 25 лютого 2022 року до 24 лютого 2023 року волиняни мали спускатися в укриття 365 разів. В середньому – майже раз на добу. Однак інтенсивність атак ворога ракетами, загрози з повітря, а відповідно і кількість повітряних тривог, впродовж року була нерівномірна. Наприклад, у перший місяць тривоги лунали в середньому майже тричі на добу, впродовж другого місяця – двічі на добу, далі інтенсивність поволі зменшувалася.

Сумарно в укриттях мешканці регіону мали провести понад 360 годин, що загалом становить 15 діб.

Найтриваліший період повітряної небезпеки припав на 10 жовтня – 5 годин 18 хвилин. Тоді волинянам треба було провести в укритті пів дня – з 07:26 до 12:44. Саме тоді відбулася перша масована атака росіян на українські об’єкти критичної інфраструктури та енергетики.

Найкоротшою була тривога увечері 28-го червня – майже 3,5 хвилини. В середньому ж тривалість повідомлень про небезпеку становить одну годину. Чверть тривожних повідомлень (91 із 365) пролунали в нічний час – між 22-ю годиною вечора та 7-ю ранку. З них 30 – до півночі, а 61 – після півночі.

Найдовша перерва між тривогами відбулася між 6-м та 14-м січня цього року. Тоді сирену не вмикали впродовж восьми діб. Найкоротший період між тривогами становив 2 хвилини 15 секунд, а в середньому період між тривогами сягає майже 23 години, тоді як у перший місяць вторгнення становив до 7 годин.

Якщо подивитися на частоту тривог впродовж доби, то найчастіше агресор створює загрозу для заходу України вранці та увечері: між 8-ю і 11-ю годинами ранку та після 19-ї. Найрідше – між 24-ю та 3-ю годиною ночі.

Також статистика показує, що найчастіше загроза на Волині фіксується в понеділок, вівторок та середу. Тоді як у решту днів тижня таких випадків менше.

Якщо ж подивитися на кількість тривог помісячно впродовж року, то видно, що з осені вона приблизно однакова: тривожні повідомлення лунають по 13-16 разів на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Волинь
В тему

Останні матеріали