28 Лютого 2023
Новини

Яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активів

Яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активів

Вже 58 млрд євро російських активів заморозило Міністерство фінансів Бельгії – найбільше з-поміж усіх країн Євросоюзу.

Також країна блокувала транзакції, пов'язані з рф, на 191 млрд євро. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на вебсторінці віцепрем'єр-міністра – міністра фінансів країни Вінсента ван Петегема, - пише Слово і Діло.

Крім того, міністерство заблокувало російські фінансові операції на суму 191 млрд євро, які стосуються 1789 компаній та громадян рф, внесених до санкційного списку ЄС. Зазначається, що митниця посилено контролює імпорт та експорт щодо росії та білорусі.

Наразі заблоковано 529 контейнерів до отримання додаткової інформації стосовно призначення товарів, більш як тисяча автомобілів визнані такими, що не можуть бути відправлені до росії.

Як відомо, 19 офіційних звітів про порушення імпорту й експорту подано до прокуратури, ще 15 готуються для подання. Згідно зі словами ван Петегема, він активно виступає за тісну координацію в рамках ЄС щодо застосування санкцій.

«Тому Міністерство фінансів перебуває в постійному контакті з Європейською комісією та іншими країнами-членами, які часто ставлять у приклад підхід нашої країни та Мініфіну», – зазначив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, бельгія, санкції, євросоюз
В тему

Останні матеріали