25 Лютого 2023
Новини

«Готується наступ на Волинь»: генерал розповів про загрозу з території Білорусі

«Готується наступ на Волинь»: генерал розповів про загрозу з території Білорусі

У росіян є достатньо сил і засобів, які вони спроможні перекидати на потрібні їм напрямки як з боку Білорусі, так і з боку харківського напрямку із безпосередньо РФ. Також наступ можна очікувати і в бік Запоріжжя, і на Волинь.

Про це генерал Сергій Кривонос розповів у інтерв'ю Главкому.

«Щодо того, що ворог не накопичив достатнього угруповання впродовж останнього року, то хто вам таке сказав? Ви були у Білорусі і бачили, що там недостатня кількість сил ворога?», - каже генерал.

Сергій Кривонос сказав, що, згадуючи ті дії ворога вздовж кордону на території Білорусі у 2017 році (спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017»), він розумів, що готується наступ з її території. Так само і зараз має інформацію про те, що він готується.

«Розумієте, я вмію аналізувати та складати пазли з інформації. І для того, щоб перекинути на територію Білорусі потрібну кількість сил і засобів, росіянам потрібен тиждень часу. Це час для створення потрібного для наступу угруповання», - говорить військовий.

За його словами, база для цього в них уже підготовлена. Люди постійно на полігонах навчаються, достатньо швидко.

«Казати, що ми не бачимо підготовки до наступу зараз не означає, що ситуація не зміниться завтра. Питання не в тому, що ми бачимо зараз, а в тому, що ми зробили, щоби бути до цього наступу готовими. І це питання найважливіше. Мусимо готуватись до найгірших», - уточнив Сергій Кривонос.

Відповідаючи на питання, чи готове українське військо до можливого наступу ворога з території Білорусі, генерал Кривонос сказав наступне: «Будь-який наступ ворога можна зупинити, маючи потрібну кількість сил і засобів. А якщо у ворога є величезна кількість сил і засобів, то це буде зробити значно складніше. А гадати, як воно складатиметься, то не вдячна справа».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, Волинь, війна з Росією
В тему