22 Лютого 2023
Новини

Байден у Польщі: що він сказав

Байден у Польщі: що він сказав

У рамках візиту до Польщі президент США Джо Байден виступив із промовою про демократію, роль союзників у підтримці України та боротьбу українського народу проти російської армії.

Слова американського лідера повідомляє CNN.

Байден заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну стало випробуванням як для України, так і для всіх західних країн. Але попри побоювання Україна змогла зберегти свою свободу.

«У лютому минулого року світ готувався до падіння Києва. Що ж, я щойно повернувся з Києва і можу повідомити, що Київ сильний. Він стоїть високо. І найголовніше, він стоїть вільно», - сказав Байден.

За словами Байдена, путін вірив, що йому вдасться розділити НАТО, і що підтримка Києва з боку Вашингтона та його союзників з часом ослабне. Але цього не сталося.

«Він думав, що ми не витримаємо. Але він помилявся. Натомість НАТО стало більш згуртованою і об'єднаною організацією, ніж будь-коли раніше. Сумнівів бути не повинно – ми не втомимося допомагати Україні. росія ніколи не переможе Україну. Малодушна жага путіна до влади зазнає невдачі, а любов українського народу до своєї країни переможе», - підсумував Байден.

Нагадаємо, 20 лютого Байден із неоголошеним візитом відвідав Київ. Подробиці організації цієї подорожі розповіли американські ЗМІ. Перебуваючи в Україні, Байден анонсував новий пакет допомоги на 500 мільйонів доларів. Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван розкрив деталі переговорів американського лідера з Володимиром Зеленським.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, Джо Байден, польща
В тему