21 Лютого 2023
Новини

У Туреччині - нові землетруси: щонайменше троє загиблих

У Туреччині - нові землетруси: щонайменше троє загиблих
Фото ілюстративне

У Туреччині в районі, який постраждав від надпотужних землетрусів на початку лютого, 20 лютого стався землетрус магнітудою 6,4.

Про це повідомило Управління з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD), пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Anadolu.

Землетрус стався у районі Дефне турецької провінції Хатай о 20:04 за місцевим часом, його магнітуда 6,4 бала за шкалою Рихтера. Землетрус відчувався також в прилеглих провінціях, він стався на глибині 16,7 кілометра.

Через три хвилини, о 20:07 за місцевим часом у турецькій провінції Хатай стався інший землетрус магнітудою 5,8 з епіцентром у районі Самандаг.

Очевидці агентства Reuters повідомили про сильний землетрус і подальші пошкодження будівель у центрі Антак’ї - районі, який два тижні тому постраждав від двох потужних землетрусів, спричинивши десятки тисяч смертей і зруйнувавши будівлі та інфраструктуру. Інші очевидці розповіли, що після землетрусу турецькі рятувальні команди бігали по місту, перевіряючи, чи не постраждали люди.

Підтверджена кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині на початку лютого досягла 41020 осіб, останні цифри із Сирії - понад 5 800 загиблих.

У результаті нового землетрусу магнітудою 6,4 бала, що стався в турецькій провінції Хатай, загинули щонайменше троє людей, ще 213 були ушпиталені.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що пошуково-рятувальні роботи здійснили на місці трьох завалів у Хатаї. Оскільки рятувальники продовжують розбирати завали, є ймовірність, що кількість постраждалих збільшиться.

Місцева влада закликала людей триматися подалі від пошкоджених будівель та стежити за офіційними повідомленнями. Як запобіжний захід, у Хатаї евакуювали дві лікарні, а через паніку на дорогах спостерігаються затори, передає Anadolu.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туреччина
В тему