20 Лютого 2023
Новини

Байден приїхав у Київ: оголосить про новий пакет військової допомоги

Байден приїхав у Київ: оголосить про новий пакет військової допомоги

У Києві 20 лютого з візитомперебуває президент США Джозеф Байден.

Про це відомо з фото та відео очевидців, а також написав президент Володимир Зеленський у Telegram.

Байдена помітили біля Михайлівського собору. Під звуки повітряної тривоги президент США вшанував пам'ять загиблих захисників України. Згодом те, що президент США перебуває у Києві, офіційно підтвердив у Telegram Зеленський, опублікувавши спільне фото з Байденом. 

"Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців", - написав Зеленський.

Вранці 20 лютого у Києві були перекриті вулиці у центрі міста, поблизу посольства США, а також дороги від посольства у сторону до центрального залізничного вокзалу.   

"Новини Донбасу" з посиланням на очевидців повідомляли, що у Києві був перекритий проспект Берестейський (раніше Перемоги – ред.) та бульвар Лесі Українки. Очевидці виклали відео, на якому видно, як цим маршрутом проїхав кортеж, основу якого складали американські позашляховики.

Представники влади – ні української, ні американської – приїзд Байдена не анонсували. Ці заходи безпеки цілком зрозумілі під час війни. Міністерство закордонних справ повідомило, що у Києві очікується візит когось із "головних" західних партнерів України, заступник міністра обіцяв "сюрприз".

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден протягом 20-22 лютого відвідає з візитом сусідню Польщу.

Варто наголосити, що Джо Байден анонсував під час свого візиту до Києва новий пакет військової допомоги Україні. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден обговорить із президентом Володимиром Зеленським та його командою подальшу підтримку України.

Зокрема новий пакет допомоги включатиме артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити Україну від повітряних ударів.

Також у заяві йдеться, що пізніше цього тижня США оголосять про додаткові санкції проти російських еліт та компаній, що підтримують російське вторгнення в Україну.

«За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку — і ця підтримка триватиме», — зазначили у Білому домі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Джо Байден, війна з Росією, київ, сша
В тему