20 Лютого 2023
Новини

Обстріл Херсонщини та резерви росіян на Луганщині: дані ОВА

Обстріл Херсонщини та резерви росіян на Луганщині: дані ОВА
Українські населені пункти 19 лютого та в ніч проти 20 лютого не припиняли накривати вогнем російсько-окупаційні війська.

Про це відомо з даних ОВА.

Херсонщина: за інформацією ОВА, російські окупанти 75 разів обстріляли мирні населені пункти області. Вони били з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків та безпілотників. Херсон армія рф обстріляла 9 разів. Ворожі снаряди поцілили в житлові будинки.

Минулої доби на Херсонщині через російську агресію три людини загинули, ще 8 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Серед поранених є троє дітей: хлопчики 8 та 13 років, а також 10-річна дівчинка.

Донеччина: напередодні росіяни завдали трьох ракетних ударів по області: у Краматорську пошкоджено промислове підприємство, у Ясногірці — територію автосервісу та прилеглу 3-поверхівку, у Клебан-Бику — територію колишньої шахти, розповів голова ОВА Павло Кириленко.

На Донецькому напрямку одна людина загинула в Авдіївці. Місто зазнало двох авіаракетних ударів, двох артобстрілів, обстрілу з «Градів» і танкового обстрілу. У Мар’їнській громаді один будинок зруйновано та по одному пошкоджено у Красногорівці, Зоряному й Курахівці.

На Горлівському напрямку загинули 2 людини: у Бахмуті та Богданівці Часовоярської громади. У Костянтинівській громаді пошкоджено будинок у Костянтинівці і 3 будинки в Іванопіллі.

У Соледарській громаді пошкоджено 2 будинки у Федорівці, у Торецькій громаді пошкоджено 4 будинки та 1 інфраструктурний об’єкт. На Лисичанському напрямку гучно було в Сіверську та Серебрянці — без жертв.

Запорізька область: протягом минулої доби росіяни здійснили 146 обстрілів позицій українських бійців, застосовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення, повідомили в ОВА.

За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Малинівка, Мала Токмачка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Оріхів, Ольгівське, Новоандріївка, Білогір'я, Щербаки, Староукраїнка, Павлівка, Новоданилівка, Степове, Кам'янське.

Харківщина: керівник ОВА Олег Синєгубов написав, що зранку 20 лютого приблизно о 5:00 росіяни обстріляли Куп'янський район. У селі Новоосинове зруйновано приватний житловий будинок. За попередніми даними, під завалами може перебувати жінка. На місці працюють рятувальники.

У селі Курилівка внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі сільгосппідприємства. Сталася масштабна пожежа. Також зранку ворог обстріляв село Стрілеча Харківського району — поранено 2 цивільних (жінку госпіталізували, чоловік отримав медичну допомогу на місці).

Протягом минулої доби ворог обстріляв щонайменше 11 прикордонних населених пунктів Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. У Куп'янську обстріли пошкодили будівлю медичного закладу, об'єкт цивільної промисловості, 9-поверховий багатоквартирний будинок, приватні будинки, гараж, господарчі споруди, пам'ятники на цвинтарі.

У селищі Дворічна Куп'янського району пошкоджено будівлі пожежно-рятувальної частини. Внаслідок обстрілу села Липці Харківського району пошкоджені приватні житлові будинки. Поранення отримали дві жінки: 50 та 32 років.

У Вовчанську Чугуївського району осколкових поранень зазнала жінка 45 років — їй надали медичну допомогу на місці. У Кругляківці Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу поранення дістав 40-річний чоловік.

Луганщина: росіяни продовжують накопичувати резерви в області, розповів голова ОВА Сергій Гайдай. За його словами, українські військовослужбовці роблять усе можливе, аби не дати російському наступу розвиватися. Найгарячіше — на Кремінському напрямку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему