20 Лютого 2023
Новини

У білорусі нема ударного угрупування для наступу – прикордонники

У білорусі нема ударного угрупування для наступу – прикордонники

У білорусі немає ударного угрупування, готового до наступу з півночі, ситуація на українсько-білоруському кордоні контрольована.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в етері марафону новин 20 лютого, - пише УП.

"Ситуація по кордону з білоруссю залишається повністю контрольованою. Звісно, що цьому напрямку приділяється значна увага, бо там – на території білорусі – перебувають підрозділи російської федерації. Однак такого ударного необхідного угруповання, яке могло би здійснити вторгнення на територію України, на даний час ми не відмічаємо", - зазначив речник.

Демченко також підкреслив, що не відзначають цього і підрозділи розвідки, які "простежують ситуацію вглиб території білорусі".

За його словами, російські військові у білорусі перебувають переважно на полігонах, де проходять спільні з білорусами навчання, або де відбувається підготовка росіян. Водночас Демченко підкреслив, що ворога не варто недооцінювати, і що ситуація в будь-який момент може змінитися.

За його словами, прикордонники готуються до будь-якого розвитку ситуації: наразі триває укріплення кордону і прикордоння, а також триває постійна підготовка Сил оброни на цьому напрямку.   

Нагадаємо, 18 лютого командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що наразі сил противника на території білорусі недостатньо для сухопутного наступу.

Президент Польщі Анджей Дуда переконаний, що якби самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко віддав наказ про вступ білорусі у відкриту війну проти України, це означало б його "остаточний кінець".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему