18 Лютого 2023
Новини

У Туреччині загинула родина бійця ЗСУ: подробиці трагедії

У Туреччині загинула родина бійця ЗСУ: подробиці трагедії

Внаслідок землетрусу в Туреччині загинула сім'я із Запоріжжя. Жінка з дітьми виїхала за кордон через повномасштабне вторгнення Росії.

Згодом 46-річну Юлію Петрову, та її синів – 10-річого Захара та 5-річного Матвійчика – знайшли під завалами. На жаль, вони не вижили. Про трагедію розповіли батько та чоловік Юлії.

Що відомо про родину із Запоріжжя

Юлія Петрова з дітьми поїхала в Туреччину 6 березня до рідної тітки. Чоловік Юлії Михайло розповів, що він 12 вересня був поранений на фронті. Тож про землетрус дізнався у шпиталі.

Мене виписали лише 9 лютого. Тоді ми ще сподівалися, що їх знайдуть живими… Увечері 5 лютого вони надіслали мені відео. Вони вивчили новий віршик, і Матюша мені його розповідав. А вранці 6-го ці новини. І вони зникли зі зв'язку…, – пригадав чоловік.

Батько Юлії Сергій Петров каже, що Юлія з дітьми жила у родичів. Востаннє вони розмовляли з Юлею 5 лютого. Донька говорила, що у них все добре. Наступного ранку матір Юлії прочитала, що в Туреччині трапився землетрус.

Одразу набрала номер доньки, але Юля не відповідала. Подзвонили старшому онукові Захару, але теж не додзвонилися. Ми забили на сполох. Почали дзвонити родичами, у яких мешкала Юля з дітьми, – пригадав батько Юлії.

Каже, коли зрозуміли, що з ними немає зв'язку, тоді й вийшли на пошукові сайти та наше посольство в Туреччині. Родині підтвердили, що землетрус стався в провінції Хатай, в місті, де перебували донька з онуками. Саме воно фактично стало його епіцентром.

"Ми зрозуміли, що сталася біда… Нам залишалося тільки чекати й сподіватися", – пригадав дідусь Захара та Матвія.

Каже, що інші родичі надіслали фотографії з місця трагедії – будинок, в якому жила Юлія з дітьми, спав на бік. До нього будо важко дістатись. Коли рятувальники нарешті дійшли до нього, то там спалахнула пожежа.

А в понеділок увечері нам повідомили, що знайшли їхні тіла… Юлю та молодшого онука вже витягли, а старшого бачили, але поки що не можуть дістати. Нам важко повірити, що це відбувається насправді, – пригадав Сергій Петров.

Він каже, що родина була переконана, що Юлія з дітьми у безпеці, адже їхали в тихе, спокійне місце, курортне місто.

Сергій каже, що зять був готовий був їхати до Туреччини, щоб забрати Юлю та дітей. Так їм сказали, що доставленням тіл займатиметься посольство.

Чоловік Юлії Михайло каже, що він підписав довіреність на перевезення тіл.

Ми весь час на зв'язку з посольством, але питання плати за перевезення тіл в Україну поки залишається відкритим. Приватна фірма у Туреччині, яка цим займається, оголосила рахунок — 7700 євро. У мене таких грошей нема, – розповів Михайло.

Він каже, що сподівається тільки на те, що ці витрати візьме на себе посольство. Та поки що цього йому ніхто не підтвердив.

Зверніть увагу!

Допомогти родині можна на банківську карту Михайла – 5355 2802 1146 7186

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, туреччина, Світ, смерть
В тему