17 Лютого 2023
Новини

В Одесі жінку вигнали з кафе через українську мову

В Одесі жінку вигнали з кафе через українську мову

В Одесі в закладі Cafe de Fleur власник кафе сказав, що не буде спілкуватися з клієнткою українською мовою та вигнав її.

Відео оприлюднили в мережі, передає 24 Канал.

Далі чоловік попросив відвідувачку покинути заклад, бо це приватна власність. Вона відповіла, що прийшла в кафе, а не до нього додому. Після цього власник сказав клієнтці, що заклад закривається і знову попросив, щоб та вийшла.

@rvn.ua На жаль, випадки відмови в обслуговуванні українською мовою в Одесі ще існують. Але рідко, фіксуймо їх разом за хештегом #рвнсрач #одеса #одесити #українськамоваводесі #рвн #робимовамнерви #мовнийзакон ? оригінальний звук - «РОБИМО ВАМ НЕРВИ»

Представниця Уповноваженого із захисту державної мови Ярослава Вітко-Присяжнюк відреагувала на випадок. Вона наголосила, що це більше, ніж порушення законодавства. Відповідно до закону "про забезпечення функціонування української мови як державної" обслуговування за замовчуванням повинно бути українською.

"Гадаю, власник кафе сьогодні сповна відчув реакцію суспільства на подібне", – зазначила Вітко-Присяжнюк.

Вона запевнила, що порушення добре помітили у секретаріаті Уповноваженого із захисту державної мови. Вже вживають відповідних заходів щодо порушника.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, війна з Росією
В тему

Останні матеріали