17 Лютого 2023
Новини

Ізраїль допоможе створити систему раннього попередження про повітряну загрозу

Ізраїль допоможе створити систему раннього попередження про повітряну загрозу

Ізраїль готовий взяти участь у створенні системи раннього попередження про російські ракети та дрони.

Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен під час брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

«Я був радий поінформувати, що ми допоможемо у розробці розумної системи раннього попередження для України», – сказав Коен.

В Ізраїлі система попередження поєднує радарів та оптичних пристроїв для виявлення запусків ракет й БПЛА. Ця технологія ідентифікує розміри об'єктів і визначає загрози. Після відповідна інформація з?являється на електронній карті. Громадяни сповіщуються про загрозу за допомогою телефону, радіо, телебачення чи сирени. Крім того, глава МЗС Ізраїлю пообіцяв вивести допомогу Україні на новий рівень.

«Я запевнив, що Ізраїль підвищить рівень допомоги, яку ми надаємо, і що ми будемо партнерами у відбудові України після війни», – написав міністр у Twitter після зустрічі з Володимиром Зеленським.

Зазначимо, під час візиту до Києва Коен взяв участь у церемонії відкриття посольства Ізраїлю, яке не працювало з часу початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, Ізраїль підтримає «Формулу миру» та дасть Україні кредит на соціальні проєкти. Також повідомлялося, що Ізраїль вивчає можливість передачі Україні комплексу "Залізний купол". Крім того, Ізраїлю передали список потреб ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ізраїль, війна з Росією, допомога
В тему

Останні матеріали