16 Лютого 2023
Новини

Що відомо про заплановану зустріч путіна й лукашенка

Що відомо про заплановану зустріч путіна й лукашенка

У підмосковній резиденції Ново-Огарьово 17 лютого володимир путін зустрінеться з нелегітимним президентом білорусі олександром лукашенком.

Про це інформують російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости" з посиланням на прессекретаря президента рф дмитра пєскова та білоруське провладне інформагентство "Белта" з посиланням на лукашенка.

"Що стосується підготовки до зустрічі завтра двох президентів - путіна і лукашенка - так, я можу підтвердити, така зустріч готується", - зазначив пєсков.

За його словами, зустріч відбудеться в Ново-Огарьово, "бесіда буде ґрунтовною". лукашенко також підтвердив, що зустріч відбудеться 17 лютого та розповів про основні теми, які будуть обговорюватись.

"Ми питання безпеки, оборони будемо обговорювати. Але головне (я вже говорив, що ми десь у квітні-травні готуємо засідання Вищої державної ради) - обговоримо питання і економічного, і військового, і політичного характеру, які обговорюватимуть на Вищій державній раді", - сказав він.

Також планується обговорення питань спільного військового угруповання в білорусі. "Якщо ми вийдемо на питання нашого спільного угруповання в білорусі, звичайно, будемо і це обговорювати", - сказав лукашенко.

Він також почав говорити про те, що російські військові перебувають в білорусі начебто не для того, щоб нападати на Україну. За його версією, росіяни "проходять бойове злагодження з білоруськими військовослужбовцями, щоб бути готовими разом у разі потреби відбивати агресію проти білорусі".

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що на черговій зустрічі у п'ятницю президент країни-агресора володимир путін спробує знову схилити нелегітимного президента білорусі олександра лукашенка до прямої участі у війні проти України. У розмові з журналістами лукашенко заявив, що білоруська армія долучиться до російської у війні тільки у разі прямого нападу на білорусь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь, володимир путін, олександр лукашенко
В тему