14 Лютого 2023
Новини

Біля Польщі нідерландські F-35 перехопили три російські літаки

Біля Польщі нідерландські F-35 перехопили три російські літаки
Три російські літаки перехопили два нідерландських винищувачі F-35, що несуть чергування в повітряному просторі НАТО поблизу Польщі.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Нідерландів, - пише hromadske.

Винищувачі підняли в повітря 13 лютого після того, як невідомий тоді літак наблизився з боку Калінінграда до польської зони відповідальності НАТО.

Виявилося, що летить група з трьох російських літаків: один Іл-20, що використовується для радіоелектронної розвідки та РЕБ, та два винищувачі СУ-27, що його супроводжували.

Нідерландські F-35 супроводжували російські літаки на відстані, поки не передали супровід партнерам по НАТО.

До слова, в лютому та березні 2023 року в Польщі перебувають вісім нідерландських F-35. Чотири з цих бойових літаків перебувають на авіабазі Мальборк на півночі Польщі для спостереження за повітряним простором НАТО над Східною Європою. 

У Міноборони Нідерландів зазначають, що літаки можуть злетіти для перехоплення протягом кількох хвилин. Це трапляється, наприклад, коли літак без ідентифікації наближається до повітряного простору НАТО.

Чотири інших винищувачі F-35 використовують для навчання союзників по НАТО, але їх також можна негайно підняти в повітря, якщо цього вимагає ситуація, пояснили в Міноборони Нідерландів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща, нато
В тему