12 Лютого 2023
Новини

На Бахмутському напрямку відбулося 41 боєзіткнення

На Бахмутському напрямку відбулося 41 боєзіткнення
На Бахмутському напрямку за добу там відбулося 41 боєзіткнення, під час якого росія втратила 212 військових убитими та 315 — пораненими.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Збройних Сил України полковник Сергій Череватий в етері єдиного телемарафону, - пише hromadske.

Загалом протягом доби окупанти 167 разів завдали ударів різними видами ствольної та реактивної артилерії на цьому напрямку. У районі самого Бахмута зафіксовано 48 обстрілів і 19 боєзіткнень. Бої також велися в районі Торського, Федорівки, Іванівського та Часового Яру.

Іншою ділянкою, якій росія приділяє значну увагу, є Лиманський напрямок. За словами Череватого, там окупанти вже багато днів поспіль ставлять «рекорди з ураження артилерійським вогнем». Так, цієї доби було 424 обстріли різними типами артилерії та 23 боєзіткнення. У них ворог втратив 69 людей убитими та 126 пораненими.

Також на цьому напрямку війська рф втрачають техніку: за минулу добу знищено 5 танків Т-72, броньований автомобіль «Тигр», міномет «Тюльпан» та дві САУ «Піон».

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомляв, що 11 лютого Сили оборони України знищили ще близько 900 російських солдатів, 13 танків, 14 бойових броньованих машин, 17 артилерійських систем, 10 безпілотників, один літак тощо.

Такі значні втрати росіян відбуваються на тлі інтенсифікації бойових дій. Представники України та західні аналітики прогнозували новий великий наступ росії на лютий-березень. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що окупанти вже почали свій «великий наступ», але з ним у них «великі проблеми».

У Генштабі пояснювали, що росія попри значні втрати не відмовляється від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Війська рф продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему