11 Лютого 2023
Новини

На Волинській митниці викрили злочинну схему експорту золота та платини до Європи

На Волинській митниці викрили злочинну схему експорту золота та платини до Європи

Незаконний експорт до Європи золота та платини викрили працівники ДБР.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

ДБР продовжує системно викривати та ліквідовувати злочинні схеми на митниці, які завдають мільйонних збитків державному бюджету.

Працівники ДБР викрили злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

У двох вантажівках з причепами зловмисники намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали. Оскільки такий експорт заборонений законом, вантаж оформили як латунний шлак. Насправді ж у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, кольорові метали. Отримувач – німецьке підприємство.

За попередніми підрахунками, вартість сировини, яку намагалися незаконно вивезти з України, складає понад 200 тисяч доларів США. За клопотанням ДБР суд арештував вантаж, а також обидва транспортні засоби, в яких перевозили контрабанду, вартість яких складає майже 150 тисяч доларів.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 6 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця, дбр
В тему

Останні матеріали