11 Лютого 2023
Новини

У Туреччині вагітна жінка та її донька провели під завалами 115 годин

У Туреччині вагітна жінка та її донька провели під завалами 115 годин
Фото ілюстративне

У Туреччині через 115 годин з моменту землетрусу з-під завалів врятували вагітну жінку та її донечку.

Сталося це у Газіантепі. Про це пише 24 канал з посиланням на AA.

Моторошні землетруси, які сколихнули Туреччину та Сирію, забрали десятки тисяч життів. Їх уже охрестили "катастрофою століття". Попри страшенні цифри, рятувальники продовжують невтомно боротися за життя кожного, хто міг опинитися у бетонних пастках поруйнованих будівель.

Так, групи спеціальних операцій поліції та пошуково-рятувальні різних неурядових організацій розбирали завали одного з будинків у Газіантепі. На вулиці Хільмі Кутлубай вони почули звуки, які свідчили, що під зруйнованою будівлею ще є хтось живий. Як з'ясувалося, у бетонному полоні була вагітна Західе Кая. На щастя, її вдалося витягнути.

Жінку відразу ж доправили до лікарні. А її рідні подякували губернатору Сірнаку Осману Білгіну, котрий саме був у тому районі в момент, коли врятували Західе Каю. Зауважимо, що невдовзі з-під завалів вдалося витягнути живою і її 6-річну донечку Кюбру.

Нагадаємо, раніше турецьким рятувальним вдалося дістати з-під завалів дитину та її матусю. Стася це у провінції Хатай, що на півдні країни. Матір зі своїм 10-денним синочком перебували у бетонній пастці понад 90 годин. На щастя, зараз їхньому здоров'ю ніщо не загрожує.

"10-денний хлопчик, на ім'я Ягіз, провів майже половину свого життя, застрягши під бетонними плитами, перш ніж його витягли з руїн південної турецької провінції Хатай", – констатують видання.

Також стало відомо про те, що рятувальникам вдалося деблокувати українку, а також її 4-річного синочка. На щастя, життю Олени та її сина вже нічого не загрожує. За словами медиків, вони у задовільному стані.

Станом на 20:53 10 лютого підтверджено 23 766 жертв землетрусів, передає Sky News. У Туреччині загинуло 20 213 людей, а в Сирії – 3 553. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туреччина
В тему

Останні матеріали