10 Лютого 2023
Новини

Обстріл Запоріжжя та удари по Харківщині: дані ОВА

Обстріл Запоріжжя та удари по Харківщині: дані ОВА

російсько-окупаційні війська в ніч проти 10 лютого використовували безпілотники та ракети.

Про це відомо з даних ОВА.

Дніпропетровщина: ніч проти 19 лютого була гучною. Приблизно о десятій вечора росіяни запустили на область партію «шахедів». Сили ППО збили всi безпілотники. Відтак на область полетіли ракети, написав очільник ОВА Сергій Лисак.

У Криворізькому районі є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури — там серйозні руйнування. Поранений 46-річний працівник підприємства. Йому надали меддопомогу, і він лікуватиметься вдома. Тривають роботи з ліквідації наслідків атаки.

У Піщанській громаді уламки ракети впали на дах двоповерхового будинку. Там виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали. Люди цілі.

Запорізька область: протягом минулої доби ворог здійснив 119 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення, зазначили в ОВА.

росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Запоріжжя, Дружелюбівка, Малинівка, Новоданилівка, Новодарівка, Степове, Мала Токмачка, Чарівне, Гуляйполе, Комишуваха, Ольгівське, Новоандріївка, Щербаки, Білогір'я, Червоне, Залізничне, Малі Щербаки, Кам'янське, Степногірськ.

Надійшло 15 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури внаслідок обстрілів військовослужбовцями рф. Як писав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, за годину в Запоріжжі зафіксували 17 влучань — це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення.

Внаслідок масованих ранкових ракетних ударів у різних районах Запоріжжя пошкоджено об?єкти енергетичної та промислової інфраструктури, повідомив Куртєв.

На об?єктах зафіксовано пошкодження покрівлі, вікон, складських приміщень, фасадів, парканів. Окрім того, на місцях деяких прильотів виникли пожежі.

Щодо цивільної інфраструктури, то на цей час відомо, що від вибухової хвилі повилітали вікна в одному з багатоповерхових будинків, а також у приміщенні навчального закладу та об?єкта культурного призначення.

На цей час частина міста залишається без світла, тож відповідно подекуди є й проблеми з поданням опалення. Аварійно-відновлювальні роботи тривають. Також через пошкодження об?єктів енергетичної інфраструктури з восьмої години ранку в місті діють погодинні стабілізаційні вимкнення.

Харківщина: о 4:00 росіяни завдали ракетних ударів по Харкову та області — попередньо, ракетами С-300. Під прицілом були критичні та інфраструктурні об'єкти, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Унаслідок цього виникли пожежі, які рятувальникам вдалося оперативно загасити. Проте деякі райони міста залишаються без електроенергії. Фахівці працюють над ліквідацією наслідків ударів. Минулося без постраждалих.

Минулої доби окупанти продовжували обстрілювати з мінометів та артилерії населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. Під ворожим вогнем перебувало приблизно 10 населених пунктів. У Куп'янську та Дворічній через обстріли зруйновано декілька житлових приватних будинків.

По Харківському району ворог бив з артилерії та мінометів. Під обстрілом були села Веселе та Красне. Також 14 мінометних ударів було здійснено по Богодухівському району. Під обстрілами були села Уди та Червона Зоря. 

Після 23:00 окупанти обстріляли ракетами С-300 селище Борова Ізюмського району. Внаслідок цього є влучання у проїжджу частину та приватний будинок. Минулося без постраждалих.

Луганщина: росіяни планують йти до Лимана, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай. На Кремінському напрямку ситуація важка, але контрольована.

«Ми в обороні. Ворог постійно атакує, росіяни вже підключають велику кількість важкої техніки», — розповів він.

На Сватівському напрямку ситуація краща — там українські Сили оборони мають успіх, уточнив Гайдай.

Донеччина: вночі область зазнала численних ракетних атак: у Слов'янську пошкоджені підприємство і багатоповерхівка, у Новогродівці поранено 2 людей та зруйновано будинок, у Костянтинівці пошкоджено промислові приміщення і теплотрасу, у Кураховому — будівлі підприємства.

На Волноваському напрямку під постійним вогнем Вугледар, пошкоджено будинок у Богоявленці. На Донецькому напрямку пошкоджено 3-поверхівку у Красногорівці, під обстрілами Мар'їнка. Вночі та зранку відбулися обстріли Авдіївки з «Градів» — без жертв. На Горлівському напрямку в Бахмуті поранено 3 людей, пошкоджено 3 будинки. У Предтечиному Костянтинівської громади один поранений.

У Північному Торецької громади пошкоджено господарчі споруди та адмінбудівлю. У Соледарській громаді пошкоджено 5-поверхівку в Парасковіївці, зруйновано 3 приватні будинки у Васюківці. На Лисичанському напрямку зафіксовано обстріли Торського і Зарічного Лиманської громади та Сіверська, написав голова ОВА Павло Кириленко.

Миколаївщина: вчора, 9 лютого, о 23:32 та сьогодні вранці о 06:04 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та береговій смузі Очаківської громади Постраждалих немає, написав голова ОВА Віталій Кім.

Херсонщина: за інформацією ОВА, російські окупанти за добу 54 рази обстріляли область. Били з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та безпілотників. Херсон армія рф атакувала 18 разів — укотре під ворожим вогнем опинилися житлові квартали міста. російські снаряди пошкодили житлові будинки.

Минулої доби на Херсонщині через російську агресію загинула одна людина, 3 жителі області отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У Херсоні через нічні обстріли постраждав залізничний вокзал. У будівлі вибиті вікна, попередньо, травмованих немає, повідомила міська рада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали