9 Лютого 2023
Новини

Виступ Зеленського в Європарламенті: що він сказав

Виступ Зеленського в Європарламенті: що він сказав

У Європарламенті виступив Володимир Зеленський та подякував усім європейським лідерам та кожній людині в Європі за допомогу Україні.

У промові Зеленський зазначив, що росія хоче зруйнувати український та європейський спосіб життя – він назвав рф найбільш антиєвропейською силою у світі, - пише Слово і Діло.

Якщо Україна та Європа разом не переможуть цю силу, сказав він, мрії суспільства про мир та безпеку для дітей та онуків не будуть гарантовані.

«Загроза Європі сьогодні – це диктатор із божевільними запасами радянської зброї та підживленням зброї від інших диктатур, зокрема, іранського режиму», – заявив президент.

«У росії знищено цінність людських життів. Для влади там ніхто не становить цінності, окрім тих, хто в кремлі і має свій гаманець. 140 мільйонів російських громадян для керівників росії – це органи, здатні нести зброю», – сказав Зеленський.

Зеленський подякував Євросоюзу за принциповий та енергійний підхід до підтримки України. Він відзначив європейські стандарти життя, верховенство закону, відкрите суспільство та цінності європейського народу: «Це наша Європа, це наші правила, це наш спосіб життя. А для України це дорога додому».

Зеленський підтвердив, що Україна хоче стати частиною ЄС, бо поділяє його цінності.

Нагадаємо, 3 лютого у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. У підсумковій заяві йшлося про те, що майбутнє України знаходиться в Євросоюзі, але для членства потрібно виконати всі вимоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, володимир зеленський, Відео T1.ua
В тему