8 Лютого 2023
Новини

Землетрус у Туреччині та Сирії: відомо про понад 7700 загиблих

Землетрус у Туреччині та Сирії: відомо про понад 7700 загиблих

У Туреччині нині відомо про щонайменше 5894 загиблих і 34 810 поранених.

Про це повідомив віцепрезидент Туреччини Фуат Октай, - пише ТСН з посиланням на CNN.

У Сирії повідомляється про щонайменше 1832 загиблих і 3849 поранених. Орієнтовно 16 139 команд працюють над пошуково-рятувальними зусиллями, до яких будуть додані додаткові міжнародні групи, сказав Октай.

Восьмеро українців попросили про евакуацію через руйнівний землетрус у Туреччині.

«До нас звернулися чотири особи, які потребують житла, та восьмеро осіб, які хочуть евакуюватися з регіону Газіантеп. Зараз ми працюємо над тим, щоб відправити туди консула та організувати транспорт для їх евакуації в найкоротший термін», – сказав посол України в Туреччині Василь Бондар.

Також відомо, що серед загиблих, ймовірно, двоє українців. Ще четверо зазнали поранень. Про це повідомляють українські дипломати.

Також, на щастя, маленьку дівчинку дістали живою після 12 годин під завалами внаслідок землетрусу в Сирії. Дівчинку витягли з-під уламків одного з житлових будинків у містечку Афрін у сирійській провінції Алеппо, які обвалилися під час землетрусу 6 лютого.

Нагадаємо, українське посольство у Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після руйнівного землетрусу. У відомстві зазначили, що їхній стан задовільний, загроз їхньому життю немає.

Як вже повідомлялося, землетрус магнітудою 7,8 стався у Туреччині 6 лютого поблизу міста Газіантеп. Також він зачепив Сирію. Кількість жертв внаслідок землетрусу у цих країнах зросла до понад 5 тисяч.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туреччина, сирія
В тему